9.11.11

Μάφιν σοκολάτας


Υλικά για 16 μάφιν
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζ. άγλυκη σκόνη κακάο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
3/4 φλιτζ. γάλα
1/2 φλιτζ. βούτυρο, μαλακό
1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
2 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. ημίγλυκες νιφάδες σοκολάτας

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε 16 φορμάκια σε κόλλα ψησίματος. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά, περιμένοντας να ενωθεί το πρώτο με το μείγμα προτού ρίξετε το δεύτερο. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, χτυπάτε σταδιακά τα υλικά από το μπολ εναλλάξ με το γάλα. Ρίχνετε τα κομματάκια σοκολάτας.
Ρίχνετε το μείγμα στα φορμάκια. Τα ψήνετε για 20-25 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι που βυθίζετε στα μάφιν να βγαίνει στεγνό. Τα αφήνετε να κρυώσουν σε σχάρα.

www.myworld.gr

1 σχόλιο: