14.2.12

Φτιάξτε τα δικά σας macarons!


Τα macarons (ειδικά τα φρέσκα θέλω να τονίσω) είναι ιδανικά για να σου φτιάξουν τη διάθεση στο λεπτό αλλά και για τις κρίσεις υπογλυκαιμίας! Σας παρουσιάζω λοιπόν μια ωραιότητα συνταγή που οφείλετε να δοκιμάσετε! Και γιατί όχι να προσφέρετε και στον αγαπημένο σας (μέρα που είναι):

Υλικά
90γρ. ασπράδια (περίπου από 3αυγά)
30γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
200γρ. άχνη κοσκινισμένη
110γρ. αμύγδαλα σε σκόνη όσο περισσότερο γίνεται

Εκτέλεση
Χτυπάμε τ' ασπράδια στο μίξερ και σιγά σιγά ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μαρέγκα γυαλιστερή αλλά προσοχή δεν χτυπάμε πάρα πολύ γιατί θα κόψει.
Έχουμε ανακατέψει την άχνη με τη σκόνη αμυγδάλου. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το μίγμα άχνης-αμυγδάλου στη μαρέγκα σιγά σιγά και με μια πλαστική μαρίζ(σπάτουλα) ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω με προσοχή. Για να καταλάβουμε αν είναι σωστή η πυκνότητα πρέπει το μίγμα να απλώνει από μόνο του στη λαδόκολλα και να σχηματίζεται κύκλος, δηλαδή ούτε να στέκεται φουσκωμένο όταν το ρίχνουμε με το κορνέ, αλλά ούτε να είναι νερουλό και να μας φεύγει.
Με το κορνέ λοιπόν σχηματίζουμε μικρούς κύκλους σε λαδόκολλα σε ταψάκι και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30-60 λεπτά για να σχηματίσουν κρούστα από πάνω.
Μετά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς C, για 15-20'. Θέλουν πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Όταν ψηθούν αφήνουμε να κρυώσουν στη λαδόκολλα και μετά ξεκολλάμε.
Μετά τα κολλάτε μεταξύ τους με μαρμελάδα ή ό,τι άλλη κρέμα θέλετε.

http://santie-athina.blogspot.com
www.myworld.gr

1 σχόλιο:

  1. πραγματικά ποια δεν θα ήθελε να έχει macaroons ότι ώρα θέλει; ακούγεται εύκολη η συνταγή! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή