8.11.11

Με γεια την ντουλάπα


Βαρεθήκατε την ντουλάπα σας ή σας φαίνεται παλιά και καθόλου πρακτική; Ανακαινίστε την και δώστε στο χώρο σας την αίσθηση της ολικής ανανέωσης.
Eίναι ίσως το κυρίαρχο στοιχείο του προσωπικού σας χώρου, οπότε σίγουρα επηρεάζει τον τρόπο µε τον οποίο αισθάνεστε όταν βρίσκεστε εκεί, ενώ είναι απαραίτητο να καλύπτει και τις πρακτικές σας ανάγκες. ∆εν αξίζει τον κόπο να αναζητήσετε όσο το δυνατόν πιο απλούς και οικονοµικούς τρόπους για να την αλλάξετε µέσα - έξω;

Από έξω...
• Το πιο εύκολο και οικονοµικό που µπορείτε να κάνετε είναι να αλλάξετε τα πόµολα (στην αγορά θα βρείτε αµέτρητα σχέδια και τιµές, ίνοξ, χειροποίητα µε ζωγραφιές, ξύλινα, δερµάτινα, κοκάλινα κ.τ.λ.) που θα ανανεώσουν την όψη της ντουλάπας.
• Αν έχετε εντοιχισµένη ντουλάπα, βάψτε τα φύλλα της στο χρώµα της αρεσκείας σας και, αν θέλετε, βάψτε και το σκελετό σε διαφορετικό χρώµα.
• Μια πολύ καλή λύση είναι και οι ταπετσαρίες. Στο εµπόριο θα βρείτε σίγουρα µία που να ανταποκρίνεται τόσο στα αισθητικά όσο και στα οικονοµικά σας κριτήρια. Πρέπει όµως να φανείτε προσεκτικοί στην τοποθέτηση, γι’ αυτό συµβουλευτείτε τους πωλητές του καταστήµατος.
• Στην αγορά αλλά και στο ∆ιαδίκτυο µπορείτε να βρείτε ειδικά αυτοκόλλητα σε τεράστια ποικιλία κατάλληλα για κάθε χώρο (κρεβατοκάµαρα, παιδικό δωµάτιο, κουζίνα κ.λπ.). Οι τιµές τους είναι ιδιαίτερα προσιτές, ενώ και η εφαρµογή τους είναι απλούστατη.

...Προς τα µέσα
• Αν θέλετε µια πιο ριζική αλλαγή, τολµήστε να αφαιρέσετε τελείως τα πορτάκια και να αντικαταστήσετε τα εσωτερικά χωρίσµατα (τα οποία είναι συνήθως από µελαµίνη) µε χωρίσµατα γυψοσανίδας, δηµιουργώντας µια ανοιχτή ντουλάπα-γκαρνταρόµπα.
• Ζητήστε από έναν µαραγκό να αλλάξει τους µηχανισµούς στα συρτάρια µε νέους, οι οποίοι θα είναι και πιο πρακτικοί (καθώς τα συρτάρια θα ανοιγοκλείνουν πιο εύκολα) αλλά και πιο «εµφανίσιµοι». Επίσης ζητήστε του να προσθέσει και ειδικούς µηχανισµούς για να µπορείτε να χρησιµοποιείτε καθηµερινά και τα πιο ψηλά ντουλάπια χωρίς να καταφεύγετε στη λύση της σκάλας.
• Απευθυνθείτε σε έναν ηλεκτρολόγο που µπορεί να περάσει γραµµές µέσα στην ντουλάπα για εσωτερικό φωτισµό. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά, εκτός του ότι είναι κάτι πρωτότυπο και ενδιαφέρον αισθητικά, µπορεί να φανεί και ιδιαίτερα χρήσιµο και πρακτικό.

www.myworld.gr

Photo Credits: Decorista tumblr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου