23.11.11

Αποβάλλετε το στρες


Το στρες αποτελεί ένα πολύ συχνό πρόβλημα για ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Όμως εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για αυτό προσπαθήστε να το περιορίσετε με τους ακόλουθους τρόπους:

- Γελάστε με την καρδιά σας. Είναι γνωστό πλέον ότι το γέλιο είναι αγχολυτικό και χαλαρωτικό, για αυτό βρείτε τρόπους να γελάτε όσο πιο συχνά μπορείτε.

- Κάντε yoga. Η πιο διάσημη άσκηση, γνωστή για την ψυχική ηρεμία που χαρίζει είναι ότι πρέπει για άτομα με άγχος. Προσπαθήστε να εντάξετε στο πρόγραμμα σας όσο πιεσμένο και να είναι λίγη ώρα κάθε εβδομάδα στην yoga. Αν η οικονομική σας κατάσταση δεν το επιτρέπει, μπορείτε να παρακολουθήσετε video μέσω internet και να κάνετε ασκήσεις yoga από το σπίτι σας. Ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο ούτε για αυτό δοκιμάστε να κάνετε μερικές αναπνοές (δείτε εδώ πώς) καθημερινά αφού ανακουφίζουν και ηρεμούν στο λεπτό.

- Αν το υπερβολικό άγχος σας προκαλεί φούσκωμα και γαστρεντερικές ανωμαλίες δοκιμάστε να βάλετε μια θερμοφόρα στην κοιλιά σας ώστε να χαλαρώσει τους μύες και το έντερο. Τρώτε επίσης περισσότερες τροφές με φυτικές ίνες όπως μια χούφτα αμύγδαλα ή φουντούκια.


- Τα πρησμένα πόδια που οφείλονται στη καθιστική ζωή (και όχι μόνο) δυσκολεύουν τον οργανισμό σας να ανταπεξέρθει σε στρεσογόνες καταστάσεις. Προσπαθήστε να κάνετε ήπιες ασκήσεις με τα πόδια σας όσο κάθεστε στην καρέκλα σας (δείτε εδώ) και να περπατάτε κάθε μία με δύο ώρες για λίγο. Όταν γυρνάτε από τη δουλειά εκτός από το να τα τρίψετε ώστε να επανέρθει η καλή κυκλοφορία του αίματος μπορείτε να ξαπλώσετε στο πάτωμα και να βάλετε τα πόδια σας είτε στην καρέκλα (ψηλά) είτε στον τοίχο. Αυτή είναι μια άσκηση που ανακουφίζει πολύ τα πονεμένα πόδια.

- Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες. Ο ελλιπής ύπνος επιδεινώνει το άγχος και φορτώνει περισσότερο τον οργανισμό οπότε προσπαθήστε να κοιμάστε όσο πιο πολύ μπορείτε.

www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου