10.11.11

Πώς να αποφύγετε την ίωση του γραφείουΗ έξαρση των ιώσεων αυτή την εποχή είναι γεγονός. Όλο και πιο πολλοί συνάδελφοί μας από την δουλειά αρρωσταίνουν. Το γραφείο είναι ένας χώρος με πολλά μικρόβια που γρήγορα μπορούν να μεταδωθούν και να βρεθείτε άρρωστη. Διαβάστε τι πρέπει να προσέξετε ώστε να αποφύγετε την ίωση του γραφείου:

- Αποφύγετε να πιάνετε τα πόμολα της πόρτας και ειδικά της τουαλέτας. Αν αυτό είναι αναπόφευκτο, χρησιμοποιείται αντισηπτικό gel ή μαντηλάκια για τα χέρια.

- Περάστε με αντισηπτικό gel ή μαντηλάκι τις επιφάνειες του γραφείου σας που μπορεί να έρχονται σε επαφή με άλλους, όπως το ακουστικό του τηλεφώνου σας, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή σας.

- Αποφύγετε συναδέλφους που φτερνίζονται και συμβουλέψτε τους να βάζουν το χέρι τους μπροστά κάθε φορά που φτερνίζονται ώστε να αποφεύγουν την εξάπλωση των μικροβίων.

- Αποφύγετε να πιάνετε με γυμνά χέρια τις βρύσες και τα κουμπιά του microwave. Αντί αυτού χρησιμοποιήστε χαρτί.

- Μην χρησιμοποιείτε ποτήρια και μαχαιροπίρουνα κοινής χρήσης. Προτιμήστε να φέρνετε δικά σας, από το σπίτι.

- Προσπαθήστε όσο μπορείτε να μην κάνετε χειραψίες. Αν είναι αναπόφευκτο, αποφύγετε να ακουμπάτε το πρόσωπό σας μετά και πλήνετε αμέσως τα χέρια σας.

- Αν κάποιος συνάδελφός σας είναι άρρωστος ενθαρρύνετέ τον να πάει σπίτι του ή να δουλέψει από εκεί. Άμα αρρωστήσετε εσείς, κάνετε το ίδιο ώστε να μην κολλήσετε κάποιον συνάδελφό σας.

www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου