7.10.11

Τρόφιμα κατά της κυτταρίτιδας

Θέλετε να μάθετε ποια τρόφιμα πρέπει να τρώτε και ποια να αποφεύγετε ώστε να καταπολεμήσετε την αντιαισθητική όψη του φλοιού πορτοκαλιού στην επιδερμίδα σας; Τότε συνεχίστε να διαβάζετε προσεχτικά.

Ποια τρόφιμα πρέπει να προτιμάτε:
- Ψάρια: Τα ψάρια και τα ιχθυέλαια περιέχουν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα για τον οργανισμό και βελτιώνουν την υφή του δέρματος. Με αυτά τα ευεργετικά οξέα η κυτταρίτιδα θα αρχίσει να γίνεται λιγότερο ορατή. Επίσης, τα ψάρια περιέχουν πρωτεΐνες οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ιδανικά ψάρια: σολομός, τόνος, σκουμπρί, σαρδέλες και ρέγγες. Τρόπος μαγειρέματος: ψητά, στον ατμό, βραστά, στη σχάρα. Όχι, τηγανητά!
- Γιαούρτι/Τυρί χαμηλών λιπαρών: Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν τις απαραίτητες βιταμίνες και ασβέστιο τα οποία είναι πολύ ευεργετικά για το σώμα αλλά και  την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ωστόσο, μόνο μικρές ποσότητες πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά.
- Λαχανικά και φρούτα: Όσο πιο έντονο είναι το χρώμα των λαχανικών και φρούτων τόσο μεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών περιέχει, πράγμα ότι καλύτερο για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας.
- Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μεγάλη πηγή πρωτεϊνών, ινών, και ευεργετικών λιπαρών. Ωστόσο, δεν μπορείτε να κάνετε υπερβολές και να τρώνε μεγάλες ποσότητες ξηρών καρπών. Μια ή δύο χούφτες την ημέρα είναι περισσότερο από αρκετό. Ιδανικοί ξηροί καρποί: κάστανα, φιστίκια, αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια.

Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγετε:
- Kαφεΐνη και ανθρακούχα ποτά: Η καφεΐνη που περιέχουν ορισμένα ποτά και αναψυκτικά, μειώνει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να υπάρχει περισσότερη συσσώρευση κυτταρίτιδας.
- Κορεσμένα λίπη: Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει τα ζωικά λίπη, όπως η μπριζόλα και το χοιρινό κρέας. Τα κορεσμένα λίπη δεν είναι καλά για το σώμα καθώς αυξάνουν τη συσσώρευση κυτταρίτιδας δραματικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κατανάλωση κρέατος είναι κάτι κακό, απλώς το λίπος θα πρέπει να αφαιρείται πριν το μαγείρεμα.
- Junk Food και προϊόντα με ζάχαρη: τοξίνες, τοξίνες, τοξίνες. Το χειρότερο φαγητό που θα μπορούσατε να φάτε, όσο περισσότερες είναι οι τοξίνες και το λίπος που συσσωρεύεται τόσο περισσότερη η κυτταρίτιδα!

www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου