29.11.11

Μια ιδέα για το γιορτινό τραπέζι...



Θέλετε να ξεχωρίσετε φέτος στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι που θα κάνετε; Μια ιδιαίτερη ιδέα είναι να γράψετε καρτελάκια με τα ονόματα των καλεσμάτων και να τα βάλετε πάνω σε cupcakes στις θέσεις τους. (Με την προϋπόθεση μόνο ότι θα φαγωθούν μετά το κυρίως γεύμα!)



28.11.11

Είστε λάτρης των Starbucks;

Τα Starbucks καλωσορίζουν τις γιορτές με ημέρες προσφορών. Δείτε το πρόγραμμα και.. απολαύστε αγαπημένες γεύσεις!



26.11.11

Οικονομική ανασφάλεια: Βγείτε κερδισμένοι





Είναι αναμφίβολο ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο και ότι όλοι λίγο ή πολύ νιώθουμε το συναίσθημα της οικονομικής ανασφάλειας να μας κατακλύζει. Δεν είναι παράλογο, κάθε άλλο παρά φυσιολογική είναι η συναισθηματική μας αντίδραση.
Αρχικά, πάρτε μια βαθιά ανάσα. Ενώ δεν υπάρχει άμεση λύση για την οικονομική πίεση, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τα προσωπικά επίπεδα του άγχους σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε το πρόβλημα με μεγαλύτερη ακρίβεια και να το αντιμετωπίσετε πιο άμεσα. Ας μην ξεχνάμε ότι η υγεία μας, ότι σημαντικότερο έχουμε, εξαρτάται άμεσα από το άγχος.
Μειώστε το άγχος σας κάνοντας ασκήσεις αναπνοών και σκεφτείτε τα πράγματα ψύχραιμα. Αν:

Χάσατε τη δουλειά σας; Μην το βάζετε κάτω. Στείλτε πολλά βιογραφικά ή ανακαλύψτε τρόπους που μπορείτε να βγάλετε χρήματα. Αν έχετε ένα χόμπι ή ένα ταλέντο δείτε πως μπορείτε να το αξιοποιήσετε ώστε να βγάζετε λεφτά από αυτό. Ξεκινήστε κάτι δικό σας παίρνοντας μια επιδότηση ώστε να βοηθηθείτε στο ξεκίνημά σας.Η κρίση μπορεί να γεννήσει ευκαιρίες (κι όμως)! Που ξέρετε; Μπορεί η νέα σας δουλειά να σας αρέσει περισσότερο και να είναι πιο επικερδής.

Μειώθηκε ο μισθός σας; Υπάρχουν διάφορες part time δουλειές, όπου μπορείτε να γίνετε αντιπρόσωπος προϊόντων και να βγάλετε ένα εξτρά εισόδημα. Επίσης υπάρχουν site που συμμετέχοντας σε έρευνες μπορείτε να κερδίσετε χρήματα, εκπτώσεις σε προϊόντα ή υπηρεσίες ή δωροεπιταγές. Ακόμα μπορείτε να ανακαλύψετε διαγωνισμούς στο Facebook και σε sites και να κερδίσετε 3μερο ταξίδι για τις γιορτές π.χ. των Χριστουγέννων, προϊόντα, εισιτήρια και άλλες υπηρεσίες που διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να πληρώσετε. Στο internet πολλές φορές μπορείτε να βρείτε θησαυρούς.

SOS: Αν δείτε ότι το άγχος έχει αρχίσει να σας δημιουργεί έντονα ψυχοσωματικά προβλήματα μιλήστε με έναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο.

www.myworld.gr

Photo credits: Decorista tumblr

23.11.11

Χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται πολύ κοντά μας και οι στολισμοί έχουν αρχίσει ήδη... το βλέπουμε άλλωστε στους δρόμους και τα καταστήματα. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο ανακάλυψα μερικές πολύ ωραίες ιδέες για να διακοσμήσετε κατάλληλα το σπίτι σας και ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας.



Αν έχετε τζάκι μια πολύ ωραία ιδέα είναι να βάλετε φωτάκια (λευκά κατά προτίμηση) που αμέσως θα φέρουν μια γιορτινή αίσθηση στο σαλόνι σας. Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε (μόνο μην το παρακάνετε) χριστουγεννιάτικα στολίδια από περασμένες χρονιές όπως κεριά, στεφάνι, αλλά και κάλτσες (πώς αλλιώς θα βάλει ο Άγιος Βασίλης το δώρο του;)



Μία άλλη πρωτότυπη ιδέα αν έχετε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο είναι να βάλετε στολίδια (που σας περισέψανε από το στόλισμα του δέντρου), κουκουνάρια τα οποία μπορείτε να βάψετε με σπρέι σε χρυσό ή κόκκινο χρώμα και, αν θέλετε, μια Χριστουγεννιάτικη σύνθεση από κλαδιά έλατου.

Αυτά για τώρα! Θα επανέλθω σύντομα και με ιδέες στολισμού του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Αν έχετε στολίσει το σπίτι σας ή πρόκειται και θέλετε να μοιραστείτε μάζι μου το όμορφο σκηνικό που δημιουργήσατε μην διστάσετε να μου στείλετε mail.. Θα χαρώ πολύ! Φιλιά σε όλες

Photo credits: Freshome

Αποβάλλετε το στρες


Το στρες αποτελεί ένα πολύ συχνό πρόβλημα για ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Όμως εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για αυτό προσπαθήστε να το περιορίσετε με τους ακόλουθους τρόπους:

- Γελάστε με την καρδιά σας. Είναι γνωστό πλέον ότι το γέλιο είναι αγχολυτικό και χαλαρωτικό, για αυτό βρείτε τρόπους να γελάτε όσο πιο συχνά μπορείτε.

- Κάντε yoga. Η πιο διάσημη άσκηση, γνωστή για την ψυχική ηρεμία που χαρίζει είναι ότι πρέπει για άτομα με άγχος. Προσπαθήστε να εντάξετε στο πρόγραμμα σας όσο πιεσμένο και να είναι λίγη ώρα κάθε εβδομάδα στην yoga. Αν η οικονομική σας κατάσταση δεν το επιτρέπει, μπορείτε να παρακολουθήσετε video μέσω internet και να κάνετε ασκήσεις yoga από το σπίτι σας. Ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο ούτε για αυτό δοκιμάστε να κάνετε μερικές αναπνοές (δείτε εδώ πώς) καθημερινά αφού ανακουφίζουν και ηρεμούν στο λεπτό.

- Αν το υπερβολικό άγχος σας προκαλεί φούσκωμα και γαστρεντερικές ανωμαλίες δοκιμάστε να βάλετε μια θερμοφόρα στην κοιλιά σας ώστε να χαλαρώσει τους μύες και το έντερο. Τρώτε επίσης περισσότερες τροφές με φυτικές ίνες όπως μια χούφτα αμύγδαλα ή φουντούκια.


- Τα πρησμένα πόδια που οφείλονται στη καθιστική ζωή (και όχι μόνο) δυσκολεύουν τον οργανισμό σας να ανταπεξέρθει σε στρεσογόνες καταστάσεις. Προσπαθήστε να κάνετε ήπιες ασκήσεις με τα πόδια σας όσο κάθεστε στην καρέκλα σας (δείτε εδώ) και να περπατάτε κάθε μία με δύο ώρες για λίγο. Όταν γυρνάτε από τη δουλειά εκτός από το να τα τρίψετε ώστε να επανέρθει η καλή κυκλοφορία του αίματος μπορείτε να ξαπλώσετε στο πάτωμα και να βάλετε τα πόδια σας είτε στην καρέκλα (ψηλά) είτε στον τοίχο. Αυτή είναι μια άσκηση που ανακουφίζει πολύ τα πονεμένα πόδια.

- Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες. Ο ελλιπής ύπνος επιδεινώνει το άγχος και φορτώνει περισσότερο τον οργανισμό οπότε προσπαθήστε να κοιμάστε όσο πιο πολύ μπορείτε.

www.myworld.gr

Συνταγές οµορφιάς με ρόδι


Οι ευεργετικές ιδιότητες του ρόδιου είναι πολλές εκτός από την διατροφή σας εντάξτε το και στην ομορφιά σας, φτιάχνοντας τις παρακάτω σπιτικές συνταγές ομορφιάς:

Για τόνωση στο πρόσωπό σας
Σε ένα βαμβάκι ποτίστε λίγο χυμό ροδιού περάστε το πρόσωπό σας κα μετά από λίγο ξεπλύνετε το.

Για απολέπιση

Λιώστε μερικά σποράκια και ανακατέψτε τα με 2 κουταλιές χυμό λεμονιού και μία κουταλιά μέλι. Το απλώνεται στο πρόσωπό σας εκτός από τα μάτια και το αφήνεται για 10-15 λεπτά στη συνέχεια το ξεπλένεται καλά.

Για extra λάμψη

Ανακατέψτε δυο κουταλάκια του γλυκού σποράκια ροδιού με 1 κουταλιά γιαούρτι και μία κουταλιά χυμό λεμονιού. Το απλώνουμε στο πρόσωπό και το αφήνουμε για 15 λεπτά . Στη συνέχεια το ξεπλένουμε καλά.

www.myworld.gr

18.11.11

Σκούρα νύχια για φέτος





Η μόδα στα χρώματα των νυχιών προτείνει σκούρα χρώματα. Το αποτέλεσμα όταν είναι φρεσκοβαμμένα είναι τέλειο.
Αν όμως τα χέρια σας δεν πιάνουν ή όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα να επισκέπτεστε την μανικιουρίστα σας συχνά, μην το εφαρμόζετε. Προτιμήστε τα ανοιχτότερα βερνίκια για το χρώμα των νυχιών σας.
Το σκούρα νύχια κάνουν μεγαλύτερη αντίθεση στο λευκό δέρμα γι’ αυτό είναι απαραίτητα να είναι πάντα τέλεια.
 

Αρνητική Σκέψη




Στο coaching αλλά και στην καθημερινότητά μας συχνά λέμε και ακούμε: «μην κάνεις αρνητικές σκέψεις!». Μερικές φορές ακούγεται σαν ένα ακόμα κλισέ και μπορεί ακόμα και να μας εκνευρίσει. Δείτε όμως τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σας όταν κάνετε αρνητικές σκέψεις για εσάς για τους άλλους, για τη ζωή σας, για την ικανότητά σας να επιτύχετε σε κάτι κλπ.
Κάθε σκέψη είναι ένας παλμός, κάτι σαν μικρή ηλεκτρική εκκένωση στα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Η αρνητική σκέψη είναι ένας αρνητικός παλμός που ταξιδεύει κατά μήκος του δενδρίτη και ερεθίζει ένα νευρο- διαβιβαστή που βρίσκεται στην άκρη του. Αυτός, παράγει και απελευθερώνει μια χημική ουσία που λέγεται κορτιζόλη και είναι υπεύθυνη για το αίσθημα λύπης, κατάθλιψης, απόγνωσης, απελπισίας κλπ. Είναι ένας χημικός αγγελιοφόρος που απελευθερώνεται σαν μέρος της προδιάθεσής να παλέψουμε η να αποφύγουμε το πρόβλημα (fight or flight). Για παράδειγμα, αν βρεθείς σε κίνδυνο, ο εγκέφαλος σου σβήνει το πεπτικό, ανοσοποιητικό, λεμφατικό & ολόκληρες περιοχές του εγκεφάλου για να διοχετεύσει την ενέργειά τους στους μυς για να μπορέσεις να παλέψεις/ αποφύγεις τον κίνδυνο, είτε είναι πρακτικός είτε συναισθηματικός.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Όσο περισσότερο αρνητικές σκέψεις κάνουμε τόσο περισσότερη κορτιζόλη παράγουμε, εμποδίζοντας πρακτικά τον εγκέφαλό μας να κάνει συνάψεις, περιορίζοντας τη σκέψη μας σε μικρά «μπαλώματα» του εγκεφάλου αντί να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα κέντρα σκέψης. Με απλά λόγια, μπλοκάρει η ροή της ενέργειας και δεν έχουμε αλληλουχία σκέψης με αποτέλεσμα να βλέπουμε πιο πολλά η πιο περίπλοκα τα προβλήματα & δικαιολογίες γιατί να ΜΗΝ κάνουμε κάτι. Αντί για απαντήσεις βλέπουμε περισσότερα προβλήματα, αυξάνεται το συναίσθημα της αδυναμίας κι έτσι παραδινόμαστε.
Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε θλίψη η απόγνωση και θα νιώσετε ότι το μυαλό σας έχει σταματήσει και σας είναι αδύνατον να σκεφτείτε καθαρά, θυμηθείτε την κορτιζόλη.


Dr. Nancy Mallerou,
Associate Certified Coach

16.11.11

Κάντε το μανικιούρ σας να κρατήσει


Θέλετε το μανικιούρ σας να κρατάει περισσότερες μέρες; Διαβάστε προσεκτικά τι μπορείτε να κάνετε ώστε να το καταφέρετε:

- Αφού κάνετε το μανικιούρ σας απλώστε γυαλιστικό και σκληρυντικό
- Απλώνετε κάθε μία ή δύο μέρες το γυαλιστικό ώστε να φρεσκάρετε τα νύχια σας
- Απλώστε λίγο ελαιόλαδο στα νύχια και στη συνέχεια κρέμα χεριών. Έτσι τα προστατεύετε και διατηρούν το χρώμα τους για περισσότερο χρόνο
- Αποφύγετε να ανοίγετε προϊόντα με τα νύχια σας
- Τα μακριά νύχια χαλάνε πιο εύκολα. Προτιμήστε τα σχετικά κοντά και καλοσχηματισμένα νύχια

www.myworld.gr

15.11.11

Τα οφέλη της αναπνοής


Είναι μία από τις σημαντικότερες φυσικές λειτουργίες που εκτελεί το σώμα μας. Ο κάθε άνθρωπος αναπνέει περίπου 20.000 φορές την ημέρα. Οι περισσότεροι όμως το κάνουνε λάθος.
Η γνωστή σε όλους μας yoga στηρίζεται στην λειτουργία της αναπνοής ενώ οι γιατροί τονίζουν τη σημασία της στην υγεία μας.

Αποδεικνύεται ότι παίρνοντας περισσότερο οξυγόνο, απλά αλλάζοντας τον τρόπο που αναπνέουμε, μπορεί να διευκολύνει την επούλωση από αρκετές σοβαρές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων του χρόνιο πόνου, του άσθματος, των πεπτικών προβλημάτων, της κατάθλιψη, και των ασθενειών που σχετίζονται με το άγχος.  Τα νεογέννητα έρχονται στον κόσμο έχοντας βαθιά αναπνοή, αλλά καθώς μεγαλώνουμε, το άγχος μπορεί να αλλάξει αυτό το μοτίβο, και πολλοί από εμάς αρχίζουμε να αναπνέουμε πιο ρηχά. Με την ενηλικίωση, κατά μέσο όρο, παίρνουμε 15 έως 20 αναπνοές ανά λεπτό - τρεις έως τέσσερις φορές πιο γρήγορα από ό, τι πρέπει.

Η γρήγορη, ρηχή αναπνοή στέλνει μήνυμα προς τα επινεφρίδια μας ότι είμαστε σε κατάσταση μάχης ή φυγής, και αρχίζουν να αναπαράγουν ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη. Και όταν το σώμα είναι αγχωμένο, εξασθενεί με αποτέλεσμα να επηρεάζεται το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ευτυχώς, υπάρχουν απλές μέθοδοι ώστε να βελτιώσουμε την αναπνοή μας. Για αρχή, δοκιμάστε αυτές τις δύο ασκήσεις:

- Διαφραγματική αναπνοή
Η αναπνοή αυτή περιλαμβάνει την επέκταση της κοιλιάς, η οποία δίνει χώρο τους πνεύμονες ώστε να πάρουν περισσότερο οξυγόνο.
Βοηθάει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, στις αγχώδεις διαταραχές και στην ταχύτερη ανάκαμψη από τη χημειοθεραπεία.

Πώς να ξεκινήσετε:
1. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα. Τοποθετήστε το ένα χέρι κάτω από την μέση σας και το άλλο στο πάνω μέρος του στήθους σας.
2. Εισπνεύστε αργά από τη μύτη σας, έτσι ώστε το στομάχι σας να σπρώχνει το χέρι σας που βρίσκεται κάτω από τη μέση σας.
3. Καθώς εκπνέετε από τη μύτη σας με τα χείλη σας κλειστά, σφίξτε τους κοιλιακούς σας. (Κατά τη διάρκεια της εισπνοής και της εκπνοής, το χέρι στο στήθος σας θα πρέπει να παραμείνει όσο πιο πολύ ακίνητο.) Κάντε αυτή την άσκηση τρεις φορές την ημέρα για πέντε έως δέκα λεπτά, και στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά τη διάρκεια. Με αρκετή πρακτική, θα πρέπει να αρχίσετε να αναπνέεται με αυτό τον τρόπο αυτόματα.

- Αναπνοή από τη μύτη
Η αναπνοή από τη μύτη χαλαρώνει τον οργανισμό μας.
Βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και συμβάλλει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Πώς να ξεκινήσετε:
1. Με το δεξί αντίχειρα, κλείστε το δεξί ρουθούνι σας και εισπνεύστε αργά με το αριστερό ρουθούνι σας
2. Στη συνέχεια κλείστε το αριστερό ρουθούνι σας και εκπνεύστε αργά
3. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία εναλλάξ. Αυτό είναι ένας γύρος. Ξεκινήστε με τρεις γύρους, και προσθέστε από έναν κάθε εβδομάδα μέχρι να γίνουν πέντε. Πραγματοποιήστε το κάθε φορά που έχετε άγχος.

www.myworld.gr

13.11.11

Christmas on their way...

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν... έτοιμα να μας χαρίσουν λίγη από τη μαγεία τους... ανυπομονώ...




Γυμναστική στο γραφείο




Η καθιστική ζωή όχι μόνο οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους αλλά θέτει σε κίνδυνο και την υγεία μας. Δυστυχώς οι πολλές ώρες στο γραφείο μας οδηγούν σε έναν τέτοιο τρόπο ζωής. Παρ' όλ' αυτά εμείς βρήκαμε ορισμένες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε ακόμα και από το γραφείο σας!

Τονωμένοι γοφοί. Για να γυμνάσετε τους γοφούς σας δοκιμάστε αυτό το διακριτικό τέντωμα. Ενώ είστε καθισμένοι στο γραφείο σας με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια στο πάτωμα, βάλτε τον έναν αστράγαλο στην αντίθετο γάμπα, έτσι ώστε το κάτω μέρος του σώματος σας να σχηματίζει τον αριθμό 4. Εκπνεύστε καθώς σκύβετε προς τα μπρος πάνω από τα πόδια σας έχοντας την πλάτη σας τεντωμένη. Δοκιμάστε τις αναπνοές και πιέσεις για τρεις φορές κι έπειτα αλλάξτε πόδι.

Σφιχτά μπράτσα. Τα push-ups είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εντάξετε τη γυμναστική στην καθημερινότητά της. Ο μόνος εξοπλισμός που απαιτείται είναι μια επίπεδη επιφάνεια-και δεν χρειάζεται να είναι οριζόντια. Μπορείτε να κάνετε push-ups με τα χέρια σας στον τοίχο (της τουαλέτας στη δουλειά σας π.χ.) αντί στο πάτωμα, γεγονός που τα καθιστά πιο εύκολα. Καλό θα ήταν να κάνετε 10 με 15 την ημέρα.

Αναζωογονημένα πόδια. Η καθιστική ζωή μπορεί να προκαλέσει κακή κυκλοφορία του αίματος.Το αίμα πηγαίνει προς τα κάτω, πρήζοντας τους αστραγάλους σας και προκαλώντας φλεβίτιδες. Μια κίνηση όμως των μυών των κάτω άκρων μπορεί να τροφοδοτήσει με περισσότερο αίμα την καρδιά, τους πνεύμονες και τον εγκέφαλο. Δοκιμάστε την εξής απλή άσκηση: Περίπου μία φορά την ώρα σηκώστε τα πόδια σας οριζόντια ενώ κάθεστε για 45 δευτερόλεπτα (μέχρι να διαβάσετε το e-mail σας). Αν φοράτε ψηλοτάκουναδοκιμάστε, πέρα από την παραπάνω άσκηση, το εξής: τεντώστε τα δάχτυλα των ποδιών σας και γράψτε την αλφάβητο νοητά. Με αυτό τον τρόπο ξεπιάνεστε και ξεκουράζετε τους αστράγαλους σας και κατ' επέκταση τα γόνατα.

Τεντωμένα χέρια. Γνωρίζετε ότι ο πόνος στον αυχένα προέρχεται από την κακή στάση που έχουμε πάνω από το πληκτρολόγιο; Προσπαθήστε να τεντώστε τα χέρια σας ψηλά και στη συνέχεια να τα φέρετε μπροστά. Προσπαθήστε να το επαναλαμβάνετε κάθε 20 λεπτά.

Σχέσεις υπό την επήρεια οικονομικής κρίσης




Η οικονομική κρίση δεν πλήττει μόνο την τσέπη μας αλλά και την σχέση μας. Οι γάμοι και οι σχέσεις λυγίζουν υπό το άγχος της αβεβαιότητας και της αγχωτικής οικονομικής συγκυρίας.
Τα χρήματα είναι ένα ευαίσθητο και περίπλοκο ζήτημα για πολλά ζευγάρια. Ζητήματα εξουσίας μπορούν εύκολα να οδηγήσουν τα ζευγάρια συχνά σε διαμάχες πέρα από τα οικονομικά. Διαβάστε τρία βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τη σχέση σας να επιβιώσει από την οικονομική κρίση.

1. Βάλτε προτεραιότητα στη σχέση σας
Είναι σύνηθες να μην επικεντρωνόμαστε στη σχέση μας κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης οικονομικής περιόδου (ή κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε αγχωτικής περιόδου). Πολλά αγαπημένα ζευγάρια χάνουν το δρόμο τους, όταν οι ανησυχίες για την οικονομική τους ασφάλεια και τα χρήματα αρχίζουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη σχέση.
Αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο αυτό είναι σημαντικό για την υγεία του γάμου ή της σχέσης σας. Με λίγο προγραμματισμό εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να δημιουργήσετε στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας οπού θα σκέφτεστε ο ένας τον άλλον και τα καλά της σχέσης σας.
Θυμηθείτε ότι, εάν είστε ανήσυχοι για τα χρήματα ή / και την ασφάλεια της εργασίας σας, θα χρειαστεί προσπάθεια και πρακτική για να είστε πλήρως παρόντες με το σύζυγο ή το σύντροφό σας σε αυτές τις στιγμές.

2. Αναγνωρίστε και αποδεχθείτε την αλλαγή των ρόλων
Όλοι παίζουμε διαφορετικούς ρόλους στις σχέσεις μας (και στη ζωή μας).
Συχνά οι αλλαγές στο οικογενειακό εισόδημα επιφέρουν αλλαγές στους ρόλους του ζευγαριού. Ο άλλοτε κουβαλητής του σπιτιού τώρα μπορεί να είναι άνεργος ή να χρειάζεται, λόγω μείωσης μισθού, να κάνει δύο δουλειές αντί για μια ενώ εκείνος που κρατούσε τα παιδιά στο σπίτι να αναγκαστεί να ψάξει για δουλειά. Αυτό και μόνο μπορεί να κλονίσει τη σχέση μας αλλά και εμάς του ίδιους.
Μοιραστείτε τις αγωνίες σας με το σύζυγο / σύντροφό σας, εάν έχετε δυσκολία στην μετάβαση ενός νέου και ανεπιθύμητου ρόλου στη ζωή σας. Το να μοιράζεσαι είναι ιδιαιτέρως αγχολυτικό.

3. Βρείτε νέους τρόπους για να απολαύσετε ο ένας τον άλλο
Το εισόδημα και οι οικονομικοί πόροι μπορούν να αλλάξουν δραστικά κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής κρίσης-ή μπορεί να ζείτε με τη χρόνια ανησυχία ότι τα οικονομικά σας μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Χρήματα που διαθέτατε κάποτε σε διακοπές, φαγητό έξω, δώρα και άλλες δραστηριότητες αναψυχής μπορεί ξαφνικά  να χρειαστεί  να κοπούν.
Η πρόκληση είναι για εσάς και το σύντροφό σας να αναζητήσετε νέους τρόπους για να συνδεθείτε και να απολαύσετε ο ένας τον άλλο χωρίς τους περιορισμούς των  οικονομικών σας. Θα πρέπει να υιοθετήσετε μια νέα νοοτροπία για να συμβεί αυτό κάνοντας θυσίες. Αρκεί να σκεφτείτε πως μπορεί να ζει και να έχει σχέσεις ένας φτωχός καλλιτέχνης ή ένας φοιτητής πανεπιστημίου. Αναθερμάνετε τη σχέση σας κρατώντας τα χέρια σας καθώς περπατάτε, κάνοντας μεγάλες βόλτες στη φύση, βλέποντας ταινίες, παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια (ναι, δεν είναι μόνο για παιδιά), πηγαίνοντας για πικ νικ κά.

Θυμηθείτε:
Συχνά ένας γάμος ή μια σχέση δεν χαλάει από το ίδιο το στρες, αλλά από τον τρόπο με τον οποίο εσείς και ο σύντροφός σας αντιμετωπίζετε το άγχος.

Οι γάμοι και οι σχέσεις είναι πολύ ευάλωτοι κατά τη διάρκεια μιας αγχωτικής οικονομικής συγκυρίας. Μάθετε πώς να προστατεύσετε το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο σας: Τη σχέση σας.


Mary Katrantzou Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012



Άγχος, εξαλείψτε το



Η γνωστή life coach Νάνσυ Μαλλέρου, μέσα από την στήλη της στο www.myworld.gr, μας δίνει συμβουλές ώστε να μειώσουμε ή να εξαλείψουμε το άγχος μας.

Το έντονο, διαρκές στρες είναι μια από τις βασικές αιτίες κατάθλιψης που, όπως είναι γνωστό, θα είναι η Νο 2 αιτία θανάτων το 2020.
Ειδικά στις μέρες μας υπάρχουν πολλές αιτίες άγχους. Δυστυχώς έχουμε μάθει να αγνοούμε καθημερινά πολλές από αυτές κάτι που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο μέλλον.
Τα συμπτώματα του στρες επηρεάζουν το σώμα (πόνοι, ζαλάδες, αυξημένη καρδιακός ρυθμός, πίεση), το μυαλό (δυσκολία συγκέντρωσης, περιορισμένη μνήμη, υπερβολική ανησυχία) και τη συμπεριφορά (δυσκολία στον ύπνο, μεταβολές συνηθειών πχ κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ, διατροφή).

Να μερικές πιθανές λύσεις για τη μείωση ή την εξάλειψη του άγχους

1. Αλλάξτε μία ή περισσότερες από τις αιτίες του καθημερινού σας στρες
2. Βρείτε λόγους να είστε ευγνώμονες
3. Γιορτάστε τη ζωή κάθε μέρα
4. Μιλήστε με κάποιον σχετικά με τις ανησυχίες σας
5. Ζητήστε υποστήριξη από τους φίλους σας και την οικογένεια
6. Κάντε κάτι που αναβάλλετε συνέχεια
7. Οργανωθείτε και καθαρίστε την ακαταστασία
8. Γίνετε πιο ευέλικτοι και, γιατί όχι, αφεθείτε στη ροή των πραγμάτων
9. Βρείτε τους τρόπους να πείτε όχι σε υπερβολικές απαιτήσεις όσον αφορά το χρόνο σας
10. Δημιουργήσετε χώρο στη ζωή σας για περισσότερες δραστηριότητες διασκέδασης
11. Ακούστε τη μουσική που σας κάνει να νιώθετε καλά στο σπίτι ή κατά τις μετακινήσεις σας με το αυτοκίνητο
12. Κάντε ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο
13. Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας
14. Υιοθετείστε κάποια πρακτική χαλάρωσης όπως ο διαλογισμός, οι βαθιές αναπνοές, το τtai chi
15. Κάντε ένα μασάζ τακτικά
16. Ασκηθείτε τακτικά η γίνετε πιο δραστήριοι στην καθημερινή σας ρουτίνα
17. Κοιμηθείτε αρκετά. Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε περισσότερο το πρωί, πηγαίνετε για ύπνο μία ώρα νωρίτερα το βράδυ
18. Ακολουθήστε μια πιο υγιεινή διατροφή
19. Ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωση καφεΐνης, νικοτίνης, αλκοόλ
20. Κάντε διατάσεις κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας σας, ειδικά τους μυς που αισθάνεστε πιο μπλοκαρισμένους

Της Νάνσυς Μαλλέρου

Το θαυματουργό πράσινο τσάι




Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και κατεχίνες, που έχουν αντιοξειδωτικές ικανότητες.
Είναι ικανό έτσι να μειώσει τον κίνδυνο για ασθένειες όπως ο καρκίνος. Ενδέχεται η κατεχίνες του τσαγιού είτε να εμποδίζουν τον σχηματισμό καρκινικών κυττάρων είτε να προκαλούν το θάνατο στα καρκινικά κύτταρα χωρίς να καταστρέφουν τους υγιείς ιστούς.
Το θαυματουργό αυτό τσάι είναι αποτελεσματικό ακόμα και στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης κι εμποδίζει τον σχηματισμό θρομβώσεων στο αίμα που προκαλούν καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Hot Yoga




Η νέα τάση στο αδυνάτισμα και την αποτοξίνωση!
Η νέα τάση στο αδυνάτισμα και την αποτοξίνωση λέγεται hot yoga. Όταν λέμε hot yoga εννοούμε μια σειρά από στάσεις yoga που πραγματοποιούνται σε θερμαινόμενο δωμάτιο γύρω στους 40 βαθμούς.
Η θερμοκρασία πρέπει να είναι το ελάχιστο 38 βαθμούς Κελσίου για να έχει κάποιος τα οφέλη της hot yoga (πάνω από τη θερμοκρασία του σώματος).
Στα πλεονεκτήματα της νέας αυτής μεθόδου συγκαταλέγονται η μείωση των πονοκεφάλων, η βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος, η καταπολέμηση των αϋπνιών,  αλλά και η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, του θυροειδή και της χοληστερίνης.


10.11.11

Πώς να αποφύγετε την ίωση του γραφείου



Η έξαρση των ιώσεων αυτή την εποχή είναι γεγονός. Όλο και πιο πολλοί συνάδελφοί μας από την δουλειά αρρωσταίνουν. Το γραφείο είναι ένας χώρος με πολλά μικρόβια που γρήγορα μπορούν να μεταδωθούν και να βρεθείτε άρρωστη. Διαβάστε τι πρέπει να προσέξετε ώστε να αποφύγετε την ίωση του γραφείου:

- Αποφύγετε να πιάνετε τα πόμολα της πόρτας και ειδικά της τουαλέτας. Αν αυτό είναι αναπόφευκτο, χρησιμοποιείται αντισηπτικό gel ή μαντηλάκια για τα χέρια.

- Περάστε με αντισηπτικό gel ή μαντηλάκι τις επιφάνειες του γραφείου σας που μπορεί να έρχονται σε επαφή με άλλους, όπως το ακουστικό του τηλεφώνου σας, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή σας.

- Αποφύγετε συναδέλφους που φτερνίζονται και συμβουλέψτε τους να βάζουν το χέρι τους μπροστά κάθε φορά που φτερνίζονται ώστε να αποφεύγουν την εξάπλωση των μικροβίων.

- Αποφύγετε να πιάνετε με γυμνά χέρια τις βρύσες και τα κουμπιά του microwave. Αντί αυτού χρησιμοποιήστε χαρτί.

- Μην χρησιμοποιείτε ποτήρια και μαχαιροπίρουνα κοινής χρήσης. Προτιμήστε να φέρνετε δικά σας, από το σπίτι.

- Προσπαθήστε όσο μπορείτε να μην κάνετε χειραψίες. Αν είναι αναπόφευκτο, αποφύγετε να ακουμπάτε το πρόσωπό σας μετά και πλήνετε αμέσως τα χέρια σας.

- Αν κάποιος συνάδελφός σας είναι άρρωστος ενθαρρύνετέ τον να πάει σπίτι του ή να δουλέψει από εκεί. Άμα αρρωστήσετε εσείς, κάνετε το ίδιο ώστε να μην κολλήσετε κάποιον συνάδελφό σας.

www.myworld.gr

9.11.11

Clutch Charlotte Olympia

Μαύρο clutch Charlotte Olympia από πλέξιγκλας. Στο κούμπωμα έχει μεταλλική τίγρη. Ότι πρέπει για το μαύρο σας φόρεμα.

www.myworld.gr

Μάφιν σοκολάτας


Υλικά για 16 μάφιν
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζ. άγλυκη σκόνη κακάο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
3/4 φλιτζ. γάλα
1/2 φλιτζ. βούτυρο, μαλακό
1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
2 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. ημίγλυκες νιφάδες σοκολάτας

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε 16 φορμάκια σε κόλλα ψησίματος. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά, περιμένοντας να ενωθεί το πρώτο με το μείγμα προτού ρίξετε το δεύτερο. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, χτυπάτε σταδιακά τα υλικά από το μπολ εναλλάξ με το γάλα. Ρίχνετε τα κομματάκια σοκολάτας.
Ρίχνετε το μείγμα στα φορμάκια. Τα ψήνετε για 20-25 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι που βυθίζετε στα μάφιν να βγαίνει στεγνό. Τα αφήνετε να κρυώσουν σε σχάρα.

www.myworld.gr

8.11.11

Με γεια την ντουλάπα


Βαρεθήκατε την ντουλάπα σας ή σας φαίνεται παλιά και καθόλου πρακτική; Ανακαινίστε την και δώστε στο χώρο σας την αίσθηση της ολικής ανανέωσης.
Eίναι ίσως το κυρίαρχο στοιχείο του προσωπικού σας χώρου, οπότε σίγουρα επηρεάζει τον τρόπο µε τον οποίο αισθάνεστε όταν βρίσκεστε εκεί, ενώ είναι απαραίτητο να καλύπτει και τις πρακτικές σας ανάγκες. ∆εν αξίζει τον κόπο να αναζητήσετε όσο το δυνατόν πιο απλούς και οικονοµικούς τρόπους για να την αλλάξετε µέσα - έξω;

Από έξω...
• Το πιο εύκολο και οικονοµικό που µπορείτε να κάνετε είναι να αλλάξετε τα πόµολα (στην αγορά θα βρείτε αµέτρητα σχέδια και τιµές, ίνοξ, χειροποίητα µε ζωγραφιές, ξύλινα, δερµάτινα, κοκάλινα κ.τ.λ.) που θα ανανεώσουν την όψη της ντουλάπας.
• Αν έχετε εντοιχισµένη ντουλάπα, βάψτε τα φύλλα της στο χρώµα της αρεσκείας σας και, αν θέλετε, βάψτε και το σκελετό σε διαφορετικό χρώµα.
• Μια πολύ καλή λύση είναι και οι ταπετσαρίες. Στο εµπόριο θα βρείτε σίγουρα µία που να ανταποκρίνεται τόσο στα αισθητικά όσο και στα οικονοµικά σας κριτήρια. Πρέπει όµως να φανείτε προσεκτικοί στην τοποθέτηση, γι’ αυτό συµβουλευτείτε τους πωλητές του καταστήµατος.
• Στην αγορά αλλά και στο ∆ιαδίκτυο µπορείτε να βρείτε ειδικά αυτοκόλλητα σε τεράστια ποικιλία κατάλληλα για κάθε χώρο (κρεβατοκάµαρα, παιδικό δωµάτιο, κουζίνα κ.λπ.). Οι τιµές τους είναι ιδιαίτερα προσιτές, ενώ και η εφαρµογή τους είναι απλούστατη.

...Προς τα µέσα
• Αν θέλετε µια πιο ριζική αλλαγή, τολµήστε να αφαιρέσετε τελείως τα πορτάκια και να αντικαταστήσετε τα εσωτερικά χωρίσµατα (τα οποία είναι συνήθως από µελαµίνη) µε χωρίσµατα γυψοσανίδας, δηµιουργώντας µια ανοιχτή ντουλάπα-γκαρνταρόµπα.
• Ζητήστε από έναν µαραγκό να αλλάξει τους µηχανισµούς στα συρτάρια µε νέους, οι οποίοι θα είναι και πιο πρακτικοί (καθώς τα συρτάρια θα ανοιγοκλείνουν πιο εύκολα) αλλά και πιο «εµφανίσιµοι». Επίσης ζητήστε του να προσθέσει και ειδικούς µηχανισµούς για να µπορείτε να χρησιµοποιείτε καθηµερινά και τα πιο ψηλά ντουλάπια χωρίς να καταφεύγετε στη λύση της σκάλας.
• Απευθυνθείτε σε έναν ηλεκτρολόγο που µπορεί να περάσει γραµµές µέσα στην ντουλάπα για εσωτερικό φωτισµό. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά, εκτός του ότι είναι κάτι πρωτότυπο και ενδιαφέρον αισθητικά, µπορεί να φανεί και ιδιαίτερα χρήσιµο και πρακτικό.

www.myworld.gr

Photo Credits: Decorista tumblr

7.11.11

M Missoni for Orphanaid Africa




Νέα φιλανθρωπική σειρά του αγαπημένου μου οίκου Missoni για την Orphanaid Africa. H νεαρή Margarita Missoni πρόκειται να λανσάρει οικονομική σειρά στα χρώματα του κόκκινου και του ροζ τα κέρδη της οποίας θα πάνε στην Orphanaid Africa. Την σειρά μπορείτε να δείτε - και να αγοράσετε- από τις 10 Νοεμβρίου στο yoox.com.

6.11.11

Τα μακαρόνια δεν παχαίνουν


Τα μακαρόνια βρίσκονται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας μαζί με άλλα αμυλούχα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά, όπως το ψωμί και το ρύζι.
Είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της λειτουργίας του νευρικού συστήματος και προστατεύει την καρδιά από τις αρρυθμίες, ενώ μαζί με το νάτριο διατηρεί την ισορροπία του νερού στον οργανισμό.
Ακόμη είναι απαραίτητο για την έκκριση ινσουλίνης, το μεταβολισμό των υδατανθράκων και τη σύνθεση των πρωτεϊνών. Επιπλέον, μία μερίδα μακαρόνια (200 γρ.) δεν έχει παραπάνω από 180 θερμίδες. Αυτό που καθιστά τα μακαρόνια «παχυντική» τροφή είναι ο τρόπος παρασκευής τους, δηλαδή οι πλούσιες σε λιπαρά σάλτσα, η κρέμα γάλακτος και το ζωικό βούτυρο.
Ωστόσο, μια απλή μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά, μανιτάρια, βασιλικό και λίγο ελαιόλαδο αποτελεί ένα ιδανικό πιάτο με λίγες θερμίδες (περίπου 250) και πολλά θρεπτικά συστατικά (κάλιο, βιταμίνη Ε, λυκοπένιο, καροτίνη).

Purple Addiction




Photo Credits: Decorista tumblr, vix

5.11.11

10 μυστικά επιτυχίας


1. Ξεκάθαρος στόχος
Είναι δύσκολο να πετύχουμε κάτι αν δεν είμαστε συγκεκριμένοι και συγκεντρωμένοι σε αυτό. Οριοθετήστε ξεκάθαρα το στόχο σας, τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε, τι θα αλλάξει στη ζωή σας αν το καταφέρετε η όχι.

2. Θέληση

Αν κάτι δεν το θέλουμε πολύ, η δεν το θέλουμε για τους σωστούς λόγους, τότε οι πιθανότητες επιτυχίας μειώνονται δραματικά. Ο εγκέφαλός μας είναι απολύτως σε θέσει να κρίνει αν ο τελικός μας στόχος είναι αρκετά δυνατό κίνητρο και ανάλογα να κινητοποιηθεί η να αδρανοποιηθεί

3. Πληροφόρηση
Συγκεντρώστε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε. Εξοικειωθείτε με το στόχο σας, ερευνήστε ότι σας φαίνεται σχετικό χωρίς όμως να χάνετε τη συγκέντρωσή σας και να παρασύρεστε σε άλλα θέματα.

4. Δράση
Όσο κι αν προετοιμαστείτε για κάτι το μόνο που θα σας φέρει πιο κοντά στο στόχο σας είναι η δράση. Αναλάβετε δράση άμεσα. Κάποιος είχε πει ότι ήρθαμε σ αυτόν τον κόσμο για να ζήσουμε, όχι για να προετοιμαστούμε να ζήσουμε. Μην ξεχνάτε, ποτέ δεν θα έχετε αρκετές πληροφορίες ώστε να εξασφαλίσετε το αποτέλεσμα. Κάποια στιγμή πρέπει να περάσετε στη δράση χρησιμοποιώντας ότι ξέρετε. Για ότι δεν ξέρετε μην ανησυχείτε, θα το μάθετε στην πορεία

5. Αποφασιστικότητα
Πόσο αποφασισμένοι είστε να επιτύχετε από το 1 έως το 100; Αν η πρώτη σας σκέψη είναι κάτι άλλο από το 100, ξανασκεφτείτε το. Αν πριν καν ξεκινήσετε είστε διατεθειμένοι να αποτύχετε, μήπως πρέπει να επανεξετάσετε το στόχο σας;

6. Επιμονή
Επειδή εσείς αποφασίσατε να καταπιαστείτε με κάτι δεν σημαίνει ότι όλα θα σας έρθουν βολικά. Η ουσία είναι να επιμείνετε ότι κι αν προκύπτει και κάθε φορά που «πέφτετε» να παίρνετε κάποιο μάθημα και να προχωράτε.

7. Υπομονή
Μην περιμένετε το αποτέλεσμα να έρθει άμεσα. Μερικές φορές τα πράγματα χρειάζονται το χρόνο τους.

8. Ευελιξία
Όταν δεν καταφέρνουμε αυτό που θέλουμε δεν αλλάζουμε το στόχο μας αλλά τον τρόπο με τον οποίο τον προσεγγίζουμε

9. Αυτοπεποίθηση
Πιστέψτε στον εαυτό σας, στις δυνάμεις σας και κυρίως στην ικανότητά σας να μαθαίνετε από τα λάθη σας και να προχωράτε μπροστά. Θυμηθείτε: κάθε λάθος σας κάνει σοφότερους

10. Πίστη Πιστέψτε στο στόχο σας, στην πιθανότητα τα πράγματα να μην είναι όπως νομίζετε, στην τύχη, στους ανθρώπους που –από εκεί που δεν το περιμένετε- μπορεί να σας βοηθήσουν

Της Νάνσυς Μαλλέρου

www.myworld.gr

1.11.11

Stenders




Μια μικρή καθημερινή απόλαυση που επιτρέπω στον εαυτό μου και απολαμβάνω ιδιαίτερα, ειδικά τώρα τον Χειμώνα, είναι να χαλαρώνω το βράδυ σπίτι κάνοντας αφρόλουτρο με τις φοβερές μπάλες αλάτων των Stenders. Stenders είναι μια εταιρεία που ανακάλυψα στο ισόγειο του Golden Hall και από τότε μου έχει γίνει εθισμός. Προσθέτετε ζεστό νερό στη μπανιέρα σας, ρίχνετε μια αρωματική μπαλά και χαλαρώνετε. Τα Stenders εκτός από τις μπάλες έχουν φοβερές κρέμες σώματος, έλαια, καθώς και σαμπουάν και conditioner. 

5 πράγματα που δεν πρέπει να φοράτε στο γυμναστήριο




Διαβάστε παρακάτω τι θα πρέπει να αποφεύγετε να φοράτε όταν κάνετε γυμναστική:

Βαμβακερές μπλούζες. Αυτό γιατί το βαμβάκι απορροφά τον ιδρώτα και δεν τον απελευθερώνει άμεσα. Έχοντας λοιπόν ένα βαρύ, υγρό βαμβακερό ύφασμα πάνω στο δέρμα σας μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ρίγη και να προκαλέσει ερεθισμό. Διαλέξτε τεχνολογικά προηγμένα υφάσματα που συγκρατούν την υγρασία μακριά από το σώμα.

Τιραντάκι με ντεκολτέ. Αν φοράτε τιραντάκι καλό θα ήταν να το τεστάρετε πριν πάτε στο γυμναστήριο. Σκύψτε κάτω σαν να κάνετε πους απς για να ανακαλύψετε αν το ντεκολτέ είναι παραπάνω από προκλητικό. Ειδικά αν το στήθος σας είναι μεγάλο καλό θα ήταν να φοράτε κλειστές μπλούζες με υποστήριξη ώστε να κάνετε άνετα την γυμναστική σας.

Φαρδιά φόρμα. Η φαρδιά φόρμα μπορεί να πιαστεί στα μηχανήματα του γυμναστηρίου και να σας εμποδίζει να κάνετε με ευκολία τις ασκήσεις σας. Προτιμήστε κολάν και κατά προτίμηση 3/4.

Στρινγκ. Είναι αλήθεια ότι τα στρινγκ εσώρουχα δεν διαγράφουν τα παντελόνια και τις φόρμες. Όμως δεν είναι η καλύτερη λύση για το γυμναστήριο. Όταν ο ιδρώτας κινείται κατά τη διάρκεια της άσκησης, τα βακτήρια του ορθού μπορούν να ταξιδεύουν κατά μήκος της λωρίδας του στρινγκ στον κόλπο, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε λοιμώξεις τόσο στον κόλπο όσο και στο ουροποιητικό σύστημα. Αυτό το είδος των εσωρούχων μπορεί επίσης να επιδεινώσει έναν υπάρχον ερεθισμό.

Ένα μακρυμάνικο δεμένο στη μέση σας. Μια μπλούζα δεμένη γύρω από τη μέση σας μπορεί να σας εμποδίζει να κάνετε τις ασκήσεις σας και να σας φέρει έξτρα βάρος. Επίσης τα μάτια όλων πάνε ασυναίσθητα στο τι μπορεί να κρύβετε εκεί κάτω.